miercuri, 3 iulie 2013

INFO Contact Alice Lopez Tel. 0727 096 728 E-mail: atelierdemuzica@yahoo.com

Atelier de Muzica Alice Lopez
Un atelier de muzica la dispozitia tuturor celor ce doresc sa intre in lumea minunata a muzicii.
In cadrul Atelierului de Muzica Alice Lopez beneficiati de programe de educatie muzicala ce cuprind:

-lectii de pian si teoria muzicii pentru copii cu varsta peste 4 ani

-lectii de canto si canto clasic pentru copii si adulti


PRIMII 3 ANI DE VIATAPrimii 3 ani de viata detin o pozitie unica in intreaga biografie nu numai in existenta copilului. Pana la 3 ani, copilul are cea mai mare putere de asimilare a informatiilor din intreaga lui viata. La varsta de 3 ani, au creierul de 2 ori si jumatate mai activ decat adultii, caracteristica ce se pastreaza in primii 10 ani de viata. Faptul ca nu ne amintim nimic din acesti ani nu schimba cu nimic realitatea: aceasta perioada traieste in destinul nostru, fiind temelia fiintei noastre. La nici o varsta nu ne vom mai intalni cu o asemenea daruire fata de propriul nostru corp. Niciodata nu vom mai dobandi prin exersarea tenace a stradaniilor de vointa , asemenea insusiri fundamentale pe care, dupa aceea, in intreaga viata ulterioara sa le aplicam zilnic, asa cum sunt acestea trei : mersul , vorbirea, gandirea.

MUZICA
Muzica stimuleaza inca din viata intrauterina miscarile fatului si bataile inimii. Auzul copilului incepe sa se dezvolte din al doilea trimestru de sarcina,iar micutul din uter poate percepe inca de pe acum sunetele. Muzica stimuleaza activitatea cerebrala si dezvolta coordonarea motorie. Cand copii asculta muzica clasica, activitatea electromagnetica a creierului emite unde ce dezvolta creativitatea si gandirea. Copiii care incep studiul unui instrument muzical inainte de varsta de 7 ani, au caracteristici anatomice ale creierului diferite fata de cele ale copiilor ce nu au o educatie muzicala. Studierea muzicii dezvolta emisfera cerebrala stanga, responsabila pentru dezvoltarea memoriei. Ofera-i copilului posibilitatea sa intre in universul muzicii pentru a beneficia de un profil psihologic cat mai armonios.


TOT CE ESTE MAI BUN PENTRU COPILUL TAU
Cu toti am crescut fiind educati in sistemul pedagogic traditional. De la varste fragede am avut contact cu notiuni abstracte varstei noastre: pagini intregi de bastonase si liniute, caietele acelea tip I si tip II din clasa I in care trebuia sa nu depasim liniile marcate, foile albe ale caietelor, culoarea gri a creioanelor, stiloul - o ustensila mult prea complicata pentru manutele noastre ce preferau cretele colorate si desenele imense de pe trotuare in care nimeni nu ne impunea bariere in exprimarea fiintei noastre: definitiile abstracte din care nu intelegeam nimic dar pe care le invatam papagaliceste,etc. Toate acestea au avut exact efect invers, in loc sa dezvolte, aceasta metoda a blocat, ne-a limitat accesul la fantezie, la creativitate, la o conturare armonioasa a viitorului adult. Drumul nostru a fost mult ingreunat: teama de esec, teama de anumite materii, teama de iesitul la tabla, sedintele cu parintii, carnetul de note,etc.


PEDAGOGIA WALDORFMuzica, desenul, jocul sunt cateva dintre metodele care dezvolta creativitatea si personalitatea copilului.
Metoda pedagogica pe care Atelierul de Muzica Alice Lopez o foloseste are ca punct de pornire Pedagogia Waldorf. (ptr. mai multe informatii vezi www.waldorf.ro)
Realitatea este complexa si bogata. Ea poate fi prinsa in intregime doar prin dezvoltarea posibilitatilor fiintei umane, a fortelor latente ce asteapta in suflet. Pedagogia Waldorf tinde la educarea acestor posibilitati, la perfectionarea lor, dezvoltarea copilului facandu-se intr-un mod cat mai natural, tinandu-se cont de varsta si unicitatea fiecarui copil. Este cea mai raspandita alternativa educationala din intreaga lume.


CUM SE DESFASOARA SEDINTELE
-se desfasoara individual
-sedintele sunt conduse de un psihopedagog specializat, avizat in lucrul cu copiii si de specialisti de cea mai buna calitate din domeniu
-durata unei sedinte este de 60 de minute structurate in functie de disponibilitatea copilului
-in cadrul aceleeasi sedinte, modulul pentru care s-a optat va alterna cu modulul de Teoria Muzicii
-mediul este relaxat si armonios creeand copilului un spatiu optim pentru a se exprima cat mai liber
-sistem de predare ‘’cu portile deschise’’: copiii pot aduce invitati la lectii

DESENULDe ce desenul? Copiii au un mod de a gandi in imagini, folosindu-se de culori si forme, fapt ce atinge punctul culminant intre 6-10 ani. Pana la aceasta varsta copilul traieste prin joc, culoare, basm nu este apt sa decodifice definitii( din pacate gasim in sistemul traditional la tot pasul din clase foarte mici,definitii peste defnitii din care copii nu inteleg nimic). Gandirea se dezvolta in permanenta-in apropierea pubertatii, copilul este apt sa opereze si cu concepte abstracte, mai devreme nu este indicat.
Caietele de desen pe care le folosim in locul clasicelor caiete de muzica,ii permit copilului sa scrie in functie de masura proprie, fara stresul de a isi incadra scrisul pe portativele prea mici pentru varsta lor din caietele obisnuite de muzica ce le cultiva imaginea gata facuta, ce le blocheaza imaginatia, limitandu-le spatiul si raportarea fiintei lor la lumea in care traiesc. Prin aceasta metoda libera de exprimare pe care Atelierul de Muzica Alice Lopez o foloseste, se vizeaza dezvoltarea fanteziei si creativitatii. educarea copilului spre libertate, pentru a fi o fiinta fara inhibitii, fara tipare, copilul nefiind un produs pe banda rulanta.Noi tinem cont de ritmul fiecarui copil si de nevoile specifice fiecarei varste. Caietele copiilor vor fi insotite de ilustratii personale ce contribuie in final la realizarea unui document de studiu personalizat dezvoltand reale calitati artistice. In creerea portativului nu se foloseste rigla ci se deseneaza cu mana libera – dezvoltandu-se astfel pentru viitor un simt mult mai solid al figurilor geometrice si al abilitatilor practice. Desenul pregateste dexteritatea necesara pentru litere si cifre. Aspectul artistic al caietului nostru de muzica ajuta la dezvoltarea simtului armoniei si echilibrului.


BENEFICIILE EDUCATIEI MUZICALE

INCREDERE IN SINE - copilul se va simti special realizand ca ceea ce face el este un lucru deosebit, pe care nu multi il pot face.
-creste respectul de sine
-dezvolta abilitati de comunicare
-optimizeaza capacitatea de relationare
-dezvoltarea gandirii pozitive
-respectul fata de sine
-dezvolta capacitatile morale si spirituale
-dezvoltarea capacitatilor cognitive ( memorie,atentie,limbaj,concentrare,sintetizare,gandire logica,etc.)
-dezvoltarea abilitatilor de exprimare verbala si non-verbala a dorintelor,sentimentelor,trairilor
-independenta
-se descopera pe sine
-perfectionarea capacitatii de autocunoastere si autoacceptare
-capacitatea de integrare in societate
-dezvoltarea creativitatii si a sensibilitatii
-dezvoltarea originalitatii
-vizam negativismul : ’’Nu stiu’’,’’Nu pot’’,’’Nu sunt bun ‘’Nu vreau’’,’’Nu fac’’
-timiditatea
-blocajele emotionale
-problemele de integrare sociala
-nervozitatea accentuata
-tulburari de limbaj
-eliberarea de tensiuni
-hiperactivitatea/hipoactivitatea



http://atelierdemuzica.blogspot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu